loading...

Friday, 8 April 2016

Musim Penyu telah bermula!!! @ Chalet Deruan Ombak

Penyu...
Menginap di Chalet Deruan Ombak dan anda berpeluang melihat penyu bertelur di hadapan chalet, melawat lokasi penetasan penyu dan kolam penyu... 


Jom, cuti sekolah ini datang ke Chalet Deruan Ombak di Pengkalan Balak Melaka. Sekarang musim penyu menetas sudah bermula dan di hadapan Chalet Deruan Ombak adalah salah satu tempat penyu mendarat.

Kawasan kami adalah antara kawasan yang tertinggi di semenanjung Malaysia di mana penyu datang untuk mendarat. Kami dari pengurusan Chalet amat menyokong usaha kerajaan Melaka untuk memelihara kawasan pantai supaya ianya menjadi 'Turtle Friendly'.Seperti tahun tahun sebelum ini, jika penyu datang mendarat kami akan cepat2 roger kepada para pengunjung kami di Chalet Deruan Ombak (jika anda setuju untuk dihubungi). 
Anda semua berpeluang untuk melihat sendiri aktivit Penyu Karah ini.

Tetapi anda semua mesti lah mengikuti syarat2 yang di kenakan oleh pihak pengelola.

syarat ini dikenakan supaya penyu yang datang mendarat tidak terganggu dan aktiviti bertelur / menetas dapat dilakukan tanpa sebarang masalah.
Jangan lupa untuk mendapatkan penginapan di sini ya. Chalet Murah / Chalet Bajet di Pengkalan Balak.Untuk Cuti sekolah , family day atau just nak lepak di pantai pengkalan balak..boleh roger kami cepat -cepat ye. 
 
Powered by Themes24x7
Copyright © 2014 Chalet Deruan Ombak